0264.452.219       contact@dentissmile.ro     Dentis Smile Cliniq      Urmareste-ne

Dentis Smile Cliniq

Implanturile dentare cu încărcare imediată – ce sunt, pentru cine sunt potrivite și ce avantaje au?  

Lipsa dinților ne afectează întreaga calitate a vieții - de la dificultăți în masticație și vorbit și până la componenta estetică sau modificări ale structurii osoase, ne poate afecta stima și încrederea în propria persoană. Printre cele mai comune cauze care pot duce la pierderea dinților la vârsta adulților se numără: cariile dentare netratate, boala parodontală, traumatisme dentare, malformații sau factori ereditari.

Implanturile dentare sunt o soluție permanentă pentru înlocuirea dinților absenți, fiind capabile să redea funcția masticatorie normală și să ofere un aspect estetic plăcut. Mai mult, ele pot fi îngrijite și întreținute la fel ca și dinții naturali, prin periaj regulat, utilizarea aței dentare și vizite periodice la medicul dentist. Totuși, un dezavantaj este timpul mare de așteptare pentru ca întreaga lucrare să fie finalizată, în special când vorbim despre refacerea mai multor dinți, însă din fericire ultimii ani au adus o soluție inovativă: implanturile dentare cu încărcare imediată.

Ce sunt implanturile dentare cu încărcare imediată?

În general, în cazul implanturilor dentare obișnuite este necesară o etapă de vindecare înainte ca implantul să fie definitiv. Această perioadă este obligatorie pentru ca implantul să se integreze în osul maxilarului sau al mandibulei și poate dura până la câteva luni.

În cazul implanturilor cu încărcare imediată însă, se utilizează tehnici și materiale speciale care permit atașarea unei coroane dentare provizorii imediat după inserarea implantului. Acest lucru se poate realiza în aceeași zi sau într-un interval foarte scurt de timp. Practic, procedura îi permite pacientului să beneficieze de o nouă dantură într-o singură ședință.

Cui se adresează implanturile cu încărcare imediată?

Orice pacient poate beneficia de această procedură, dacă îndeplinește câteva condiții:

- să aibă suficient os disponibil pentru implant
- osul să fie stabil și să ofere suficient suport
- să nu existe alte afecțiuni care pot afecta procesul de vindecare

Printre bolile care pot reprezenta factori de risc pentru implanturile dentare cu încărcare imediată se numără: diabetul, bolile care scad imunitatea, bolile psihice, fumatul, bruxismul sau o igienă orală precară.

Nu toți pacienții sunt deci eligibili pentru implanturile dentare cu încărcare imediată, de aceea discuția cu medicul specialist este absolut necesară înainte de procedură. Doar medicul poate realiza o evaluare precisă în urma căreia poate stabili dacă aceasta este o soluție potrivită nevoilor lui.

Ce avantaje au implanturile dentare cu încărcare imediată?

Implanturile dentare cu încărcare imediată prezintă numeroase avantaje comparativ cu cele tradiționale, care au o perioadă de vindecare prelungită. Este evident că principalul beneficiu oferit de această procedură este timpul de vindecare scurt, care îi permite pacientului să se bucure de un implant definitiv într-un timp redus comparativ cu cel obișnuit. Deoarece implanturile cu încărcare imediată permit inserarea coroanei provizorii imediat după inserarea implantului, pacientul nu trebuie să aștepte luni întregi pentru ca implantul să se vindece înainte de a obține o dantură funcțională. În afara acestui avantaj evident, există însă și altele:

- Îmbunătățirea aspectului estetic - coroana provizorie este proiectată pentru a se potrivi și integra perfect cu aspectul și forma dinților naturali, fapt ce contribuie la îmbunătățirea aspectului facial și la creșterea încrederii în sine care are mult de suferit.

- Conservarea țesutului gingival - deoarece coroana provizorie este inserată imediat, se realizează o modelare gingivală, fapt ce poate contribui la obținerea unui rezultat estetic mai bun.

- Nu există limită de vârstă - procedura este una potrivită oricărui pacient care îndeplinește condițiile enumerate mai sus, iar vârsta nu este un impediment pentru inserarea implanturilor dentare cu încărcare imediată.

- Nu este dureros – intervenția se realizează sub anestezie locală, astfel că pacientul nu simte niciun disconfort sau durere.

- Durata mare de viață -  respectarea unor vizite regulate la medicul stomatolog pentru igienizare profesională este esențială în menținerea sănătății implantului și a sănătății generale a cavității bucale, iar dacă se ține cont de recomandările specialistului, durata de viață a implantului este de aproximativ 15 ani.

Unde găsești implanturi dentare cu încărcare imediată?

Implanturile dentare cu încărcare imediată sunt disponibile în cadrul Clinicii Dentis Smile, din Cluj-Napoca. Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient în parte, în funcție de starea lui generală de sănătate, calitatea osoasă, structura mușcăturii sau prezența unor parafuncții, cum este spre exemplu bruxismul. În aceeași ședință se fac extracțiile, se chiuretează alveolele de țesut patologic si se realizează implanturile, fiindu-i redate pacientului estetica și funcționalitatea în doar 24 de ore.

Implanturile dentare cu încărcare imediată sunt o soluție modernă care scutește efort, timp și costuri și care redă zâmbetul și încrederea pacientului într-un timp extrem de scurt. Ideală pentru cei presați de timp sau care își doresc să se bucure din nou de plăcerile vieții, elimină perioada de vindecare care poate dura în unele cazuri până la 6 luni.

Cel mai important este să rețineți că implanturile cu încărcare imediată nu sunt potrivite pentru toți pacienții și pentru toate cazurile, iar evaluarea și planificarea adecvate făcute de către medicul specialist sunt esențiale pentru a determina dacă această opțiune este potrivită pentru dumneavoastră. În plus, este necesar ca pacientul să respecte cu strictețe instrucțiunilor postoperatorii și să facă vizite regulate la cabinet pentru monitorizare, astfel încât să se bucure de implant pe termen lung. Nu ezitați să faceți o programare la Dentis Smile pentru o consultație și pentru a stabili dacă implanturile dentare cu încărcare imediată sunt o soluție și în cazul dvs. Vă așteptăm pe Strada Moldovei nr. 2A, în Cluj!
Luni      10-20
Marti      10-20
Miercuri      10-20
Joi      10-20
Vineri      10-16
Sambata      Inchis
Duminica      Inchis
CONTACTEAZĂ-NE

MesajePentru a vedea mesajele trebuie sa va
Autentificati
0723 268 263 Contactati-ne pe WhatsApp
CONTACTEAZĂ-NE
LOCALIZEAZA-NE
© Copyright 2022 DentisSmile | All Rights Reserved